27 Μαΐου 2011

Όλη Η Αλήθεια Για Τις Express Δίαιτες: Γιατί Μας Κάνουν Κακό;

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν Αμερικανοί ερευνητές στην δημοσιότητα, περίπου το 54% των Αμερικανών προσπαθεί να χάσει βάρος με κάποιο τρόπο. Οι προσπάθειες του όμως έχουν μικρή διάρκεια και τελικά αποβαίνουν εντελώς άκαρπες.
Το άτομο που καταφεύγει σε express δίαιτες σύμφωνα με έρευνες θα ανακτήσει σχεδόν όλο τα βάρος που έχασε κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας-αστραπής κι ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που θα ξεκινήσει ξανά δίαιτα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα άτομα αυτά αποδεδειγμένα «κάνουν δίαιτα» τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο, πράγμα αφύσικο όσο και απαράδεκτο!


Η περίοδος που διανύουμε είναι η «αγαπημένη περίοδος της δίαιτας». Πανικόβλητες κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες τρέχουν να χάσουν τα κιλά του χειμώνα καθώς η ώρα που θα βγουν στην παραλία πλησιάζει απειλητικά προκαλώντας πονοκεφάλους  και στερώντας τους σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και τον ύπνο.
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αυτές οι δίαιτες που θα μας «κοροϊδέψουν» για ένα μικρό χρονικό διάστημα ουσιαστικά μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν, αφού αποδεδειγμένα τα κιλά που χάσαμε θα τα πάρουμε ξανά και μάλιστα και με το παραπάνω, καθώς πραγματοποιούν βλάβες στον μεταβολισμό, αυξάνουν τις μεταβολικές ορμόνες όπως π.χ. την ινσουλίνη αλλά και τα επίπεδα των οιστρογόνων. Με αποτέλεσμα οι επανειλημμένες δίαιτες τέτοιας φύσεως να προκαλούν αύξηση του βάρους γύρω απ’ την μέση και μακροπρόθεσμα ασθένειες όπως διαβήτη, υψηλή πίεση, και καρδιακές παθήσεις.

Η νοοτροπία αυτή που τείνουμε να έχουμε τα τελευταία χρόνια είναι άκρως λανθασμένη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για μόνιμη απώλεια του βάρους μας χρειάζονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.  

Τέλος, πέρα από την υγεία που πλήττεται πάραυτα ένα ισχυρό πλήγμα δέχεται και η αυτοπεποίθηση του ατόμου που καταφεύγει σ’ αυτές τις δίαιτες, αφού όσες φορές κι αν προσπαθήσει να χάσει τα περιττά κιλά μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρει ουσιαστικά τίποτα, θα καταστήσει το σώμα του γιο-γιό και θα υποστεί τις αρνητικές συνέπειες που προαναφέρθηκαν μαζί με την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που τις συνοδεύει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας