31 Οκτωβρίου 2011

Πόσο λίπος πρέπει να τρώμε;







"Πόσο λίπος πρέπει να τρώω»;


Η απάντηση, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι "εξαρτάται" ή "όσο το δυνατόν λιγότερο". Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες συστάσεις για την πρόσληψη λίπους συχνά εκφράζεται ως ποσοστό των θερμίδων, δηλαδή, 

«Το λίπος που προέρχεται από τις θερμίδες που καταναλώνουμε δε πρέπει να υπερβαίνει το 25% ».

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι τρομερά χρήσιμο, 
δεδομένου ότι στην καθημερινότητα τους απαιτείτε να:
 α) γνωρίζουν πόσες θερμίδες πρέπει να τρώνε
 Β) να πολλαπλασιάζουν τον αριθμό αυτό κατά 25% για να υπολογίζουν πόσες θερμίδες από το λίπος θα πρέπει να τρώνε
γ ) να διαιρούν την απάντηση που λάμβανε με το βήμα β) κατά 9, διότι υπάρχουν 9 θερμίδες σε ένα γραμμάριο λίπους ώστε να καταλάβουνε πόσα γραμμάρια λίπους θα πρέπει να τρώνε την ημέρα.

 
Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την διαδικασία, είναι στο χέρι σας, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και ευκολότερος τρόπος.Αντί να εστιάζετε σε ένα συγκεκριμένο στόχο και να καταμετράτε καθημερινά τα γραμμάρια λίπους σας, μπορείτε απλώς να ακολουθήστε κάποιες οδηγίες για μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Αν το κάνετε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είστε στο όριο του
 «25% των θερμίδων από λίπος» χωρίς να απαιτείται αριθμομηχανή και υπολογισμοί.


  • Μείνετε μακριά από  τηγανητά τρόφιμα, όπως τηγανιτές πατάτες, τα τσιπ-σνακ και τραγανά τηγανητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά. Εμφανές, ναι, αλλά εξαφανίζοντας τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα κόβετε ένα τεράστιο ποσό του λίπους από τη διατροφή σας.
  • Χρησιμοποιήστε τις ετικέτες των τροφίμων για να σας βοηθήσουν να βρείτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως κράκερ, μπισκότα, ψωμί, muffins και δημητριακά.
  • Χρησιμοποιείστε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σάλτσες για σαλάτες, τυριά, γαλακτοκομικά, γιαούρτι, μαγιονέζα, ξινή κρέμα και παγωτό.
  • Τρώτε περισσότερο στήθος πουλερικών,  ψάρια, οστρακοειδή, ασπράδια αυγών, άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα προϊόντα σόγιας για πρωτεΐνη.Έχουν πολύ λιγότερο λίπος από τις μπριζόλες, τον κιμά και το λουκάνικο.
  • Μειώστε τα λίπη που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Σοτάρετε σε ζωμό ή κρασί αντί για λάδι, αντικαταστήστε  μέρους του λίπους στα μαγειρεμένα φαγητά με γιαούρτι ή σάλτσα μήλου, και με τρόφιμα εποχής όπως βότανα, μπαχαρικά, λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, Chilis και άλλα καρυκεύματα αντί να στηρίζεστε σε βαριές σάλτσες και βούτυρο .
  • Όταν τρώτε έξω, προτιμήστε κρέατα, ψάρι και πουλερικά στη σχάρα ή βρασμέναΕάν το  αμυλούχο μέρος του γεύματος είναι πιθανό να είναι λιπαρό, μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς και έχετε διπλά λαχανικά αντί 'αυτού.
  • Να έχετε φρέσκα φρούτα ή σορμπέ για επιδόρπιο αντί για γλυκά και παγωτά, και προτιμήστε λαχανικά και φρέσκα φρούτα, αντί για τσιπ και σνακ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας