1 Μαρτίου 2011

Στη 10η θέση της λίστας παχυσαρκίας η Ελλάδα!


Μελβούρνη: Έξι στους δέκα Έλληνες είναι υπέρβαροι, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δέκατη θέση (58,9%) μεταξύ των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η έκθεση που συμπεριέλαβε στοιχεία για 33 χώρες, αναφέρει επίσης ότι οι Αυστραλοί παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παχυσαρκίας. Ένας στους δυο Αυστραλούς είναι υπέρβαροι και το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% στα επόμενα δέκα χρόνια. Τα ποσοστά αυτά είναι τα πλέον αυξανόμενα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.
Ωστόσο τίτλος του υπέρβαρου έθνους απονέμεται στο Μεξικό, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ελλάδα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία.
Σύμφωνα με την έκθεση, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πριν από το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού. Από τότε, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, ενώ υπέρβαρο είναι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας