9 Ιουλίου 2011

Υποκατάστατα γευμάτων και Πρωτεϊνούχα συμπληρώματα

Άρθρο: από το ΕΘΝΟΣ.gr

Τα υποκατάστατα γευμάτων και τα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Είναι, όμως, ασφαλή; Και πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνονται; Ο δρ Νικόλαος Σιταράς μάς λύνει τις απορίες.

Πηγή: Ethnos.gr
Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην υγεία του δέρματος και στην ομορφιά γενικότερα;
Θεωρώ τον βασικότερο. Σκεφτείτε πως το δέρμα έχει ταυτόχρονα δύο ρόλους: Αντιμετωπίζει όλες τις επιθέσεις από το εξωτερικό περιβάλλον, την ίδια στιγμή που εκφράζει τις εσωτερικές ανάγκες του οργανισμού. Με ισορροπημένη διατροφή, ο οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του και ταυτόχρονα ενδυναμώνει το δέρμα για να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις εξωτερικές επιθέσεις.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η σωστή διατροφή σχεδόν ισοδυναμεί με καλή υγεία του δέρματος.
Πόσο ασφαλή είναι τα προϊόντα διατροφής που υποκαθιστούν γεύματα; Πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται χωρίς πρόβλημα; Είναι εξαιρετικά ασφαλή. Οι έλεγχοι από τους οποίους περνούν από τις υπεύθυνες εταιρείες παραγωγής τους και τις τοπικές κρατικές αρχές στις χώρες κυκλοφορίας τους είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί κανείς να τα καταναλώνει καθημερινά χωρίς πρόβλημα. Ομως, όταν υπάρχουν ειδικά προβλήματα, όπως νεφρική ανεπάρκεια, διαβήτης κ.λπ. θα πρέπει να μην καταναλώνονται ή να καταναλώνονται κατά περίπτωση και μόνον εφόσον ο θεράπων ιατρός έχει ενημερωθεί.
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πολυβιταμίνη και ένα προϊόν ενέργειας και τόνωσης; Με ποια κριτήρια επιλέγει κανείς το κατάλληλο; Ενα συμπλήρωμα βιταμινών δεν είναι απαραιτήτως τονωτικό. Κάποιες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β, δίνουν ενέργεια, όμως η τονωτική τους δράση είναι ήπια. Από την άλλη μεριά, ένα προϊόν ενέργειας και τόνωσης έχει συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργητικότητας του οργανισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα που θέλει να τονωθεί άμεσα ή από άτομα που περνούν έντονη περίοδο στα εργασιακά ή προσωπικά τους και κουράζονται πολύ, χωρίς απαραιτήτως να αντιμετωπίζουν πρόβλημα αβιταμίνωσης. Οι βιταμίνες, πάλι, συστήνεται να καταναλώνονται κατά περίπτωση, και η κύρια ένδειξή τους είναι η διαπιστωμένη έλλειψή τους από τον οργανισμό.
Nικόλαος Σιταράς
who is who
Ο δρ Νικόλαος Σιταράς είναι αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.


Herbalife μια πολυεθνική της διατροφής
  • Ιδρύθηκε στην Αμερική το 1980 και δραστηριοποιείται σε 72 χώρες (από το 2004 και στην Ελλάδα).
  • Διαθέτει προϊόντα διατροφής (ροφήματα και σνακ πρωτεΐνης, συμπληρώματα διατροφής και ενέργειας) και μια σειρά προϊόντων προσωπικής περιποίησης.
  • Αποστολή της "να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων" το μότο του ιδρυτή της, Mark Hughes βοηθώντας τους να χάσουν βάρος μέσα από ασφαλή και πλήρως ισορροπημένα συμπληρώματα και υποκατάστατα γευμάτων.
  • Τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργούνται από ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων και γιατρών, η οποία υποστηρίζεται από επιστημονικό συμβούλιο κορυφαίων ειδικών όπως ο Louis Ignarro, Ph.D. (Nobel 1998).
  • Προσφάτως, ανακοίνωσε τη σύναψη τετραετούς συνεργασίας με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ποδοσφαίρου Νέων (AYSO), ενώ είναι επίσημος χορηγός διατροφής ομάδων όπως η Barcelona.
  • Περισσότερες πληροφορίες για την Herbalife στο www.herbalife.gr  
  • Και στο site μας: www.doherbal.gr 
ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΒΟΝΤΑ
Πηγή: Ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας