5 Μαΐου 2011

Η κακή Διατροφή Θα Σκοτώνει Περισσότερο απ'οτι τα Ναρκωτικά και Το AIDS!


Σύμφωνα με άθρο της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»,οι λαθος διατροφικές μας συνήθειες μας οδηγόυν στον δρόμο της παχυσαρκίαςπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία μας!!!
Μπαίνω στην μηχανή του χρόνου και άρτι αφιχθείσα στην εποχή της όμορφης εφηβείας μου, έχω στ’ αυτιά μου ζωντανή την φωνή της μητέρας να προειδοποιεί για ό,τι πιθανότατα θα μου ρίξει κάποιος άγνωστος στο ποτό μου σε έξοδο για την οποία καλλωπίζομαι. Μερικά χρόνια αργότερα, προσπαθεί [προοδευτικότατα, οφείλω να ομολογήσω] να εισάγει στο λεξικό μου την έννοια της προστατευμένης και ασφαλούς ερωτικής συνεύρεσης για την αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία μου συνεπειών. Δύο μεγάλα ζητήματα του καιρού εκείνου…
Ναρκωτικά και.... AIDS. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των γονέων και θεωρούνταν το Α και το Ω στους κανόνες του συμβουλευτικού μητρικού ή πατρικού μανιφέστου! Χρόνια αργότερα και έχοντας προσθέσει μια δεκαετία στο μονοπάτι που βαδίζω εκ της γεννήσεώς μου, βρίσκεται στα χέρια μου ένα δημοσίευμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» από παλαιότερο φύλλο της με αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Καταναλωτών που αναφέρει ότι σε 20 χρόνια θα χάνουμε περισσότερα σημερινά παιδιά από τις συνέπειες της κακής διατροφής παρά από τα ναρκωτικά και το AIDS…
Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστην. Αν οι έρευνες λένε ότι κινδυνεύουμε από κάτι τόσο απαραίτητο όπως είναι η τροφή, φανταστείτε σε τι κακής ποιότητας επίπεδο έχουν φτάσει ορισμένοι αυτή την τροφή!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παιδιά στην Ελλάδα είναι από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη! Την καταγραφή της θλιβερής πρωτιά μας, έρχονται να ενισχύσουν πλήθος στατιστικών στοιχείων, τα οποία φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος, ενώ παράλληλα «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου σε γονείς και πολιτεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας