18 Αυγούστου 2011

Η Σπουδαιότητα Ενός Υγιεινού Πρωινού


Ένα υγιεινό πρωινό πραγματικά κάνει την διαφορά;



"Πρωινό σας βασιλιάς, μεσημεριανό σας πρίγκιπας, δείπνο σαν ζητιάνος." Γνωρίζετε τι εννοεί; Ναι. Ζείτε σύμφωνα με αυτό; Μάλλον όχι.
Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά την μαμά σας να σας λέει: ‘Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.’ Δεν είναι μια παλιά ιστορία, έχοντας φάει ένα καλό πρωινό παίζει σημαντικό ρόλο στο να έχετε μια υγιεινή ζωή.
Όταν καταναλώνετε τις σωστές τροφές στο πρωινό, σας δίνει την ενέργεια της ημέρας δίνοντας ένα δυνατό ξεκίνημα στον μεταβολισμό σας, παρέχοντας μια σταθερή ροή της ενέργειας για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε τις πρωινές ώρες, επιπλέον μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την όρεξή σας – σπουδαία νέα αν ακολουθείτε ένα πλάνο διατροφής.

Πρωινό και μεταβολισμός

Μεταβολισμός είναι η φυσική και χημική διεργασία που δημιουργεί και χρησιμοποιεί ενέργεια στο σώμα. Η διάσπαση της τροφής που καταναλώνουμε και η μετατροπή σε ενέργεια είναι η λειτουργία του μεταβολισμού. Ενώ κοιμάστε ο μεταβολισμός του σώματος επιβραδύνεται , καθώς τα αποθέματα τροφής είναι υποβαθμισμένα και η απαιτήσεις ενέργειας προορίζονται μόνο για σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε, ότι εάν δεν καταναλώσετε πρωινό, ο μεταβολισμός σας παραμένει σε χαμηλό ρυθμό και δεν παίρνει αυτό τον δυνατό ξεκίνημα που χρειάζεται την ημέρα και για να σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Πρωινό και επίπεδα ενέργειας

Εάν προσπαθήσετε να αρχίσετε την ημέρα, χωρίς να δώσετε καύσιμα στο σώμα σας με τις σωστές τροφές, πιθανότατα θα καταλήξετε να κουραστείτε στα μισά του πρωινού και να καταφύγετε στην γρήγορη λύση ενός σνακ που θα κρατήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας ψηλά. Αυτά τα ανθυγιεινά σνακ είναι συχνά υψηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών ουσιών και δεν περιέχουν καθόλου πρωτεΐνη. Προκαλούν στα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας να έχουν αυξομειώσεις, που σημαίνει ότι η όρεξή σας δεν ικανοποιείται για περισσότερο από μία ώρα. Μπορείτε να διατηρήσετε μια σταθερή ροή της ενέργειας τρώγοντας ένα υγιεινό ισορροπημένο πρωινό, συγκεκριμένα ένα που να αποτελεί μια καλή πηγή από πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων.

Πρωινό για να χάσετε βάρος

Σκέφτεστε να χάσετε βάρος γρήγορα παραλείποντας το πρωινό; Σκεφτείτε το πάλι. Στην πραγματικότητα επιβραδύνει τις προσπάθειες να χάσετε βάρος επειδή επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας, η κινητήρια δύναμη πίσω από το χάσιμο βάρους. Αλλά σιγουρευτείτε ότι τρώτε ένα υγιεινό πρωινό – ένα το οποίο είναι ισορροπημένο σε μακροθρεπτικά στοιχεία όπως οι σύνθετοι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες. Συμπεριλαμβανομένου και επαρκής πρωτεΐνη για πρωινό είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς βοηθάει να νιώσετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οπότε υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να καταφύγετε σε ανθυγιεινά σνακ το μεσημέρι.

Χρειάζεστε μερικές ιδέες για υγιεινό πρωινό;

Να καταναλώνεται τροφές όπως μούσλι ολικής άλεσης με καρύδια, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, τοστ ολικής άλεσης με αυγά, φέτα ντομάτας, ή βρώμη με αποβουτυρωμένο γάλα, καρύδια, σπόρους και φρούτα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα δημητριακά ολικής άλεσης που είναι υψηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης, λιπαρών και αλάτι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας