18 Αυγούστου 2011

Βήματα προς έναν καλύτερο εαυτό


Τα καλύτερα δέκα μυστικά για μια πετυχημένη διαχείριση βάρους




Ο έλεγχος βάρους και η διαχείριση του βάρους είναι πραγματικά δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Στην πραγματικότητα, οι συνήθειες που σας βοηθάνε να χάσετε μερικούς πόντους είναι οι ίδιοι που θα σας βοηθήσουν να μην τους διατηρήσετε. Στο κάτω κάτω, το να χάσετε βάρος δεν θεωρείτε επιτυχία εάν δεν καταφέρετε να τα διατηρήσετε.

Η Διαιτολόγος Susan Bowerman μοιράζεται μερικά μυστικά για έναν επιτυχημένο έλεγχο βάρους

Η 10 καλύτερες στρατηγικές για του πετυχημένους ‘χαμένους’:

  1. Αρχίζουν να μαθαίνουν τον εαυτό τους πολύ καλά

    Το κλειδί στην επιτυχία είναι η γνώση διαχείρισης των προσωπικών καταστάσεων κινδύνου – όπως το να τρώτε όταν νιώθετε στρεσαρισμένοι ή να καθαρίζετε το πιάτο σας από συνήθεια παρά από πείνα. Πετυχημένοι χαμένοι είναι προσαρμόσιμοι και βλέπουν μπροστά – γνωρίζουν ποιες καταστάσεις μπορούν να τους βάλουν σε μπελάδες και έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε να τα αντιμετωπίσουν.
  2. Γυμνάζονται αρκετά

    Κατά μέσο όρο, οι εγγεγραμμένοι στην Εθνική Γραμματεία Διαχείρισης Βάρους καίνε 2000 θερμίδες την εβδομάδα μέσω της άσκησης. Αυτό είναι πολύ σε μια μέτρια έως έντονη άσκηση διάρκειας 60-90 λεπτών καθημερινά. Η πιο γνωστή άσκηση είναι το περπάτημα, και κατά μέσο όρο περπατάνε 8-10 χλμ την ημέρα.
  3. Βάζουν στόχους και παρακολουθούν την συμπεριφορά τους

    Θέστε τους στόχους σας μόλις μετρηθείτε, όπως πόσα λεπτά περπατάτε, πόσες θερμίδες παίρνετε, ή πόσες φορές κάθεστε, είναι χρήσιμα γιατί μπορείτε να παρακολουθείτε εάν πλησιάζετε στον στόχο σας. Εκείνοι με καλά αποτελέσματα παρακολουθούν πόσο πολύ αθλούνται, και χρησιμοποιούν μερικές φορές περιοδικά τροφίμων και με την χρήση ενός αρχείου καταγραφής σχεδιάζουν τα επόμενα γεύματα. Αυτές οι στρατηγικές αυτοελέγχου είναι κρίσιμες και παρέχουν την αναγκαία ενημέρωση στις αλλαγές της συμπεριφοράς.
  4. Έχουν πλάνο τακτικών γευμάτων

    Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με το βάρος τους επειδή τρώνε με αποδιοργανωμένα πρότυπα. Όσοι έχουν καλά αποτελέσματα αναφέρουν ότι τρώγοντας σε τακτά διαστήματα και τρώγοντας σνακ μόνο όταν νιώθουν το αίσθημα της πείνας , αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παραλείποντας γεύματα συνήθως αποτυγχάνετε, και έχοντας συνηθισμένες ώρες γεύματος σημαίνει ότι δεν μένετε χωρίς φαγητό για πολύ ώρα το οποίο συχνά οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση σε σνακ η μεγάλα γεύματα αργότερα.
  5. Διατροφή με χαμηλά λιπαρά και υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά

    Χωρίς εκπλήξεις εδώ, αλλά μια υψηλής ποιότητα διατροφή με πολλές πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης είναι αυτά που κρατάνε τον άνθρωπο ικανοποιημένο. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά σας χορταίνουν, και το κόστος των θερμίδων τους είναι σχετικά χαμηλό. Επαρκής πρωτεΐνη είναι το κλειδί, δεδομένου ότι η πρωτεΐνη θα βοηθήσει να μετριάσετε το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα.
  6. Εξασκούνται στον έλεγχο μερίδων

    Μαθαίνοντας τι μέγεθος μερίδας χρειάζεται να καταναλώνετε για να μην αισθάνεστε το αίσθημα της πείνας, μπορείτε να βοηθήσετε στο να περικόψετε την πρόσληψη περιττών θερμίδων σημαντικά. Στρατηγικές ελέγχου μερίδων περιλαμβάνουν την χρήση μικρότερων πιάτων, το σερβίρισμα του φαγητού στην κουζίνα (παρά να σερβίρουμε τα πιάτα στο τραπέζι), και χρησιμοποιώντας υποκατάστατα γευμάτων όπως ροφήματα πρωτεϊνών ή μπάρες.
  7. Εξασκούνται στην διαχείριση του άγχους

    Μαθαίνοντας τι μέγεθος μερίδας χρειάζεται να καταναλώνεται για να μην αισθάνεστε το αίσθημα της πείνας αλλά να νιώθετε πλήρεις, μπορείτε να βοηθήσετε περικόψετε την πρόσληψη περιττών θερμίδων. Στρατηγικές ελέγχου μερίδων περιλαμβάνουν την χρήση μικρότερων πιάτων, το σερβίρισμα του φαγητού στην κουζίνα (παρά να σερβίρουμε τα πιάτα στο τραπέζι), και χρησιμοποιώντας υποκατάστατα γευμάτων όπως ροφήματα πρωτεϊνών ή μπάρες.
  8. Κρατάνε μια στάση προσαρμογής

    Πολλοί άνθρωποι που έχουν ελέγξει επιτυχώς το βάρος τους αναφέρουν ότι έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους για την διατροφή και τον έλεγχο βάρος τους. Κάποιοι λένε ότι ήταν ‘στα γονίδιά τους’ να είναι παχύσαρκοι, ότι δεν μπορούσαν να χάσουν βάρος επειδή δεν το πέτυχαν ποτέ στο παρελθόν. Τελικά, βρήκαν το πρόβλημα μπροστά τους, ότι δηλαδή η επιτυχία θα μπορούσε να έρθει με μια σειρά από μικρά βήματα και μια μακροχρόνια δέσμευση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
  9. Υιοθετούν ένα σχέδιο και το ακολουθούν πιστά

    Μόλις έχετε καθιερώσει μια καθημερινότητα για το πώς θα τρώτε γενικά και ποσό συχνά θα γυμνάζεστε, μάθετε να ακολουθείτε πιστά αυτήν την καθημερινότητα κάθε μέρα. Άνθρωποι που έχουν ελέγξει το βάρος τους και που το διατήρησαν επιτυχώς κάνοντας αυτό –ακόμη και σε περίοδο διακοπών ή όταν γευματίζανε έξω. Μπορείτε να τρώτε έξω λιγότερο συχνά, επειδή προτιμάτε να έχετε περισσότερο έλεγχο στο τι τρώτε προετοιμάζοντας τα γεύματα στο σπίτι.
  10. Έχουν μάθει να ελέγχουν το περιβάλλον τους

    Οι πετυχημένοι στον έλεγχο του βάρους μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις που είναι πιθανόν να τους δημιουργήσουν μπελάδες. Οι τροφές που είναι διαθέσιμες στο ψυγείο ή στο ντουλάπι στο σπίτι, σε εστιατόρια, στο χώρο της δουλειάς ή στο μπακάλικο είναι όλα περιβάλλοντα που μπορούν να ελεγχθούν. Για να κερδίσετε τον έλεγχο επί του περιβάλλοντος τροφίμων, κρατήστε σε ασφαλές μέρος τα τρόφιμα μέσα στο σπίτι, επιλέξτε εστιατόρια όπου νομίζετε ότι θα έχετε το φαγητό της αρεσκείας σας, να έχετε το κατάλληλο φαγητό μαζί σας στην δουλειά και ετοιμάστε την λίστα με τα ψώνια σας προτού πάτε στο σουπερμάρκετ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Bloggerized by Fey Manari - Έλεγχος Βάρους | Θέσεις Εργασίας